Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز جهانی معلولین از سال ۱۹۹۲ هر سال در تاریخ ۳ دسامبر در سراسر دنیا برگزار می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، هدف از برگزاری روز جهانی معلولان بالا بردن سطح افکار عمومی در زمینه انواع معلولیت‌ها و حضور این افراد در همه بخش‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۲ میلادی ۳ دسامبر را به عنوان روز جهانی معلولان انتخاب کرد تا در این روز به مسائل و مشکلات این افراد پرداخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شعار روز جهانی معلولین در سال جاری " ساخت جهانی بهتر پس از کرونا برای افراد دارای معلولیت، فراگیر، دسترس‌پذیر و پایدار" است. در دنیای امروز پیشرفت فناوری و تکنولوژی به افراد معلول کمک کرده است تا کارهای روزمره خود را به راحتی و بدون نیاز به دیگران انجام دهند. در ادامه به معرفی و بررسی بعضی از این تکنولوژی‌های می‌پردازیم:

ساعت هوشمند Dot

Dot یک ساعت هوشمند است که اطلاعات را به صورت زبان بریل به نابینایان نشان می‌دهد. این گجت به نابینایان کمک می‎‌کند در هر زمانی به پیام‌ها، توئیت‌ها و حتی کتاب‌ها و مجلات دسترسی داشته باشند. گجت جدید از طریق بلوتوث به هر گوشی هوشمندی متصل می‌شود و سپس متن مورد نظر را برای کاربر به زبان بریل ترجمه می‌کند. شرکت سازنده این محصول ادعا کرده است که با هر بار شارژ کردن ساعت Dot می‌توان برای مدت پنج روز از آن استفاده کرد.

گوشی هوشمند Sesame

برخی معلولان به دلیل مشکلات جسمی خاصی که دارند، قادر به حرکت دادن دست و پای خود نیستند. گروهی از محققان نوعی گوشی هوشمند به نام Sesame طراحی کرده‌اند که با اشارات حرکت سر کاربر، می‌تواند فرامین او را اجرا کند. این گوشی با استفاده از دوربین سلفی و فناوری ردیابی حرکات سر، کاربر را تحت نظارت قرار می‌دهد. بنابراین افراد معلول می‌توانند بدون لمس کردن گوشی، از آن استفاده کنند. علاوه بر این فناوری کنترل صدا نیز به گوشی Sesame اضافه شده است.

برنامه Be My Eyes

Be My Eyes یک اپلیکیشن شگفت انگیز است که به افراد نابینا کمک می‌کند دنیا را ببینند. کاربران نابینا یا کم بینا با استفاده از این برنامه از یک داوطلب بینا درخواست کمک می‌کند و آن فرد از طریق تلفن همراه خود از این موضوع باخبر می‌شود. سپس فرد بینا می‌تواند با برقراری تماس تصویری به فرد نابینا یا کم بینا کمک کند. در صورتی که داوطلب مورد نظر نتواند به این تماس پاسخ دهد، درخواست تماس به داوطلب در دسترس بعدی هدایت می‌شود. این اپلیکیشن به کمک معلولان نابینا نیز می‌آید.

قاشق Liftware

Liftware یک دستگیره تثبیت کننده است که می‌توان آن را به چنگال یا قاشق متصل کرد. این محصول برای افرادی که از پارکینسون و دیگر مشکلات حرکتی رنج می‌برندو دچار لرزش دست هستند ، مفید است. Liftware مانع ریختن مواد غذایی از قاشق یا چنگال پیش از رسیدن به دهان بیمار می‌شود. حسگری در این گجت تعبیه شده است حرکات دست کاربر را به صورت سه بعدی تشخیص می‌دهد و بر اساس حرکت دست، سر قاشق را می‌چرخاند یا سر آن را خم می‌کند. گجت Liftware قابل شارژ بوده و با هر بار شارژ کردن می‌توان هفت وعده غذایی از آن استفاده کرد. Liftware را می‌توان مانند دیگر ظرف‌ها به آسانی شست.

نقشه AXS

بسیاری از مکان‌های عمومی به تجهیزاتی مانند رمپ ویلچر مجهز نیستند. بنابراین افراد معلول نمی‌توانند به راحتی در این مکان‌ها رفت و آمد کنند. نقشه AXS اطلاعاتی را در مورد وجود تجهیزات مخصوص ویلچرنشینان در مکان‌هایی مانند رستوران‌ها، هتل‌ها و مراکز خرید در اختیار افراد معلول قرار می‌دهد. ‌

کد خبر 458959

منبع: ایمنا

کلیدواژه: معلولين روز جهانی معلولین گجت گجت های جدید اپليکيشن معلولين معلولان 12 آذر 3 دسامبر معلولیت روز جهانی معلولیت توانمندسازی معلولان افراد دارای معلولیت فناوری های معلولان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق افراد معلول روز جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۹۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا

محمدحسین اسلامیان، اظهار داشت: واقعیت این است که ما واردکننده تکنولوژی هستیم و قطعات را با توجه به آن مونتاژ می‌کنیم و جالب اینکه می‌خواهیم همان محصولات را صادر کنیم؛ بنابراین باید ببینیم که کالای مونتاژشده ما در بازار داخلی تا چه میزان مورد استقبال قرار می‌گیرد تا در مرحله بعد انتظار داشته باشیم که کشور‌های خارجی، کالای ما را به سایر برند‌ها ترجیح دهند.

به گزارش دنیای اقتصاد، وی ادامه داد: ما امروز لباسشویی‌ای را که تکنولوژی آن وارداتی است، با کیفیت به‌مراتب پایین‌تری از نمونه اصلی مونتاژ می‌کنیم؛ اما قیمت آن از قیمت جهانی کالای مورد نظر بالاتر است. امروزه قیمت لباسشویی‌ای که بالاترین سطح جهانی را از نظر کیفی دارد و در بسیاری از کشور‌های دنیا از آن استقبال می‌شود، ۲۰۰ دلار است، در حالی که لباسشویی‌های ایرانی با کیفیت به مراتب پایین‌تر، کمتر از ۲۰ میلیون به مردم فروخته نمی‌شود؛ بنابراین تهیه زیرساخت‌ها توسط دولت مساله دوم است و مساله اول این است که چگونه تکنولوژی وارداتی را دوباره صادر می‌کنیم.

اسلامیان افزود: امروز تنها به معدود کشور‌هایی می‌توانیم محصولاتی همچون لباسشویی را صادر کنیم که بعد مسافتی بالایی از کشور اصلی دارند یا مانند لباسشویی دو قلو و کولر آبی صرفه اقتصادی برای ایجاد خط تولید آن‌ها وجود ندارد.

نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی، تصریح کرد: مشتری در هر صورت نیاز خود را به صورت واردات غیرقانونی با برند اصلی وارداتی تامین می‌کند؛ اما مسوولان اصرار دارند که به جای این لباسشویی ۱۵ میلیون تومانی که کیفیت بسیار بالایی دارد، در داخل کشور شبیه آن را با ۲۵ میلیون تومان به مردم بفروشند و تازه برای صادرات آن هم برنامه‌ریزی کنند. طبیعی است وقتی در یک کشور، برند ایرانی را با کیفیت پایین‌تر و قیمت دو برابری در کنار برند کره‌ای و آلمانی قرار دهیم، موفق نمی‌شویم.

دیگر خبرها

  • ریموت کنترل جرثقیل و کاربرد آن
  • بازدید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از ایسنا
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • پیام کرمان آیدکس، آغاز گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش است
  • رقابت ۲ هزار و ۱۵۰ دانش‌آموز برای تکنولوژی‌های آینده
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • امروز؛ پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی/نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌ها