Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا پارسائیان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یزد، با بیان این‌که هر سال ۲۳ مهرماه به عنوان روز جهانی عصای سفید نامگذاری شده است، اظهار کرد: عصای سفید دو کارکرد مهم برای نابینایان دارد که باید بیش از پیش به آن توجه کرد.

وی ایمنی تردد برای عبور و مرور در سطح شهر و معرفی هویت نابینایان، را دو کارکرد عصای سفید دانست و افزود: نابینایان و کم بینایان بخشی از جامعه هستند و باید بیشتر به حقوق آنها توجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رئیس جامعه نابینایان و کم بینایان استان یزد با بیان این‌که معلولین با معلولیت‌های مختلف انتظار دارند مسئولان و دست‌اندرکاران بیش از پیش به بحث توزیع عادلانه خدمات بین شهروندان توجه کنند، گفت: روز جهانی عصای سفید سه پیام مهم در خود جای داده که یکی از آنها خطاب به افراد نابینا و دو پیام دیگر متوجه مردم و مدیران جامعه می‌شود.

پارسائیان لزوم حضور در برنامه‌ها اجتماعی جامعه را پیام نخست روز جهانی عصای سفید به افراد نابینا و دارای آسیب‌های چشمی دانست و بیان کرد: پیام دوم این روز جهانی خطاب به آحاد افراد جامعه است و آنها را بیش از پیش متوجه حق برابر نابینایان برای استفاده از امکانات اجتماعی کرده است.

وی ایجاد زمینه لازم برای مشارکت در فعالیت‌های مختلف اجتماعی را نیاز جدی معلولین به ویژه افراد نابینا و کم‌بینا عنوان و تصریح کرد: باتوجه به وجود ناهمواری‌ها و پستی بلندی‌های مختلف در سطح تأمین ایمنی فرد نابینا اولین و جدی‌ترین نیاز معلولان برای حضور درجامعه محسوب می‌شود.

نایب رئیس جامعه نابینایان استان با بیان این که سومین پیام روز جهانی عصای سفید خطاب به مسئولان و سیاستگذاران است، تأکید کرد: مسئولان و مدیران تمام دستگاه‌های عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی باید بیش از پیش حقوق نابینایان و کم بینایان را در طرح‌های برنامه‌ریزی شده در دستور کار خود قرار دهند.

پارسائیان در بخش دیگری از سخنان خود پیوستن ایران به کنوانسیون حقوق معلولین جهانی را فرصت مناسبی برای توجه بیش از پیش به حقوق افراد نابینا و کم بینا دانست و بیان کرد: توجه به قانون مدون حمایت از حقوق معلولین مهمترین و اصلی‌ترین مطالبه جامعه معلولین به ویژه افراد نابینا و کم‌بینا از مسئولان و دست‌اندرکاران است.

وی در پایان بابیان این‌که در قانون جامع حمایت از حقوق معلولین تکالیف مشخصی برای دستگاه‌های اجرایی و نظارتی تعیین شده است، گفت: رفع بسیاری از مشکلات و دغدغه‌های معلولین در گرو اجرای کامل تکالیف دستگاه‌ها اجرایی و نظارتی در این خصوص است.

انتهای پیام/ز

 

منبع: فارس

کلیدواژه: استان یزد نابینایان حقوق معلولین روز جهانی عصای سفید روز جهانی عصای سفید افراد نابینا بیش از پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۰۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور

موضوع اهلیت، در حقوق ایران و قانون مدنی از اهمیت بسیاری برخوردار است. هر فردی از لحظه نخست تولد دارای حقوق و تکالیفی است که برای برخورداری از آن باید دارای اهلیت باشد. در نتیجه اهلیت به معنای توانایی شایستگی دارا شدن حق یا اجرای آن بوده و شخصی که فاقد این قابلیت و توانایی باشد محجور نامیده می شود. پس می توان گفت محجور کسی است که از اهلیت و توانایی تصرف در امور مالی و غیر مالی خود ناتوان است. یا به بیان دیگر افراد محجور توانایی تصرف در امور مالی و غیر مالی خود را ندارند. دارا نبودن اهلیت در این افراد می تواند به دلیل سن کم یا نرسیدن به سن قانونی و یا نداشتن عقل معاش باشد. در نتیجه محجورین به طور کلی شامل مجنون، سفیه و صغیر هستند.

انواع حجر در قانون مدنی ایران

ماده ۱۲۰۷ قانون مدنی که در خصوص معاملات محجورین تدوین شده است، بیان می دارد: "اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع هستند."  این اشخاص، به سه گروه تقسیم می شوند که عبارتند از:

-صغار: به طور کلی شخص صغیر، به کسی گفته می شود که هنوز به سن بلوغ نرسیده است و به همین دلیل، قادر به تشخیص امور خود نیست. به طور کلی سن بلوغ برای پسران ۱۵ سال قمری و برای دختران ۹ سال کامل قمری در نظر گرفته می‌شود. بنابراین حجر ضغیر با رشد و رسیدن به بلوغ برطرف می شود. البته برخی از اعمال حقوقی، از کودکانی که امکان تمییز دادن خوب و بد را دارند، پذیرفته می‌شود و نیازی به ولی یا ولی قهری ندارند.

-اشخاص غیر رشید: به موجب ماده ۱۲۰۸قانون مدنی؛ "غیر رشید، کسی است که تصرفات او در اموال و حقوق مالی خود، عقلایی نباشد." اشخاص غیر رشید یا سفیه، به کسانی گفته می شود که علی رغم آن که به سن قانونی رسیده اند، توانایی درک، تشخیص و تمییز خوب و بد مسائل مالی را ندارند. در نتیجه صرفا می تواند تصرفات غیر مالی داشته باشد.

-مجانین: به موجب ماده ۱۲۱۱ قانون مدنی؛ "جنون به هر درجه که باشد، موجب حجر است." منظور از مجانین، اشخاص دیوانه هست، اشخاص دیوانه یا مجانین نیز فاقد قوه عقل هستند و با اختلالات قوای عقلی خود، نمی توانند امور مالی و غیر مالی خود را انجام بدهند. به موجب ماده ۱۲۱۳ قانون مدنی، مجانین، به دو گروه دائمی و ادواری تقسیم می شوند. "مجنون دائمی، مطلقا و مجنون ادواری، در حال جنون، نمی تواند هیچ تصرفی، در اموال و حقوق مالی خود بنماید." طبق ماده مذکور مجنون تنها در صورتی که در حالت افاقه باشد، آن هم در صورت تایید پزشک می‌تواند تصرفات اعم از مالی و غیر مال داشته باشد در غیر این صورت تنها با اجازه ولی، وصی و قیم.

اداره امور محجورین به عهده چه کسی است؟

اداره امور شخص محجور به عهده قیم که همان پدر یا جد پدری می باشد. بنابراین پدر و جد پدری که اداره امور محجور را بر عهده دارند ولایت قهری نامیده می شوند. لذا باید گفت که با وجود ولایت قهری فرد برای تکلیف امورش نیاز به نظر دادگاه نخواهد بود. قیم همچنین وظیفه نگهداری، مراقبت و انجام امور مالی محجور را دارد و اگر طرح دعوایی برای او شود، قیم موظف به دفاع می باشد.

فائزه مجردیان_خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • غریب‌آبادی: چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان در آمریکا
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان و دختران در آمریکا
  • چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
  • دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند